Номинацията на Мария Габриел е пореден жест от страна на ГЕРБ. Това

...
Номинацията на Мария Габриел е пореден жест от страна на ГЕРБ. Това
Коментари Харесай

Борисов с жест към ПП-ДБ, разкри го политолог

Номинацията на Мария Габриел е пореден жест от страна на ГЕРБ. Това заяви политологът Димитър Ганев по NOVA NEWS.

„ Не виждам настройка, друга от поддръжка на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, за кабинет на ГЕРБ. Самата номинация на Мария Габриел е и следващ жест в посока на това политическо пространство – това е политик с европейска биография, който като виждане, ценностна система съответствува с това политическо семейство. И на тях (ПП-ДБ) няма да им е прекомерно елементарно да кажат за какво няма да поддържат Мария Габриел ”, разяснява политологът в предаването „ Денят онлайн ” и изтъкна, че Габриел е политик с европейска биография.
-->
В коментар за думите на Даниел Лорер, че ГЕРБ има хора от двете страни на барикадата, политологът съобщи, че макар качествата на Мария Габриел, позицията на групировката е да не поддържат ГЕРБ като партия. " Дали ще бъде Габриел, Борисов или който и да е различен, няма да има поддръжка за ГЕРБ ", изясни политологът мнението на ПП-ДБ.

„ ГЕРБ е лидерска партия и в случай че Борисов не е отпред, не се знае какво ще стане с партията. Офертата да не е Борисов начело, звучи много хазартно ”, добави Ганев.

Според него не са изчерпани възможностите за кабинет сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. „ Единственият вид за кабинет с втория мандат и поддръжка на ГЕРБ е, в случай че Петков и Василев създадат компромис за експертен кабинет с ясна стратегия. Експертите да са посочени от двете огромни партии и министър председателят да е равноотдалечен от тях. За мен това е единственият късмет за сформиране на кабинет с втория мандат ”, сподели политологът.

Според него няма да е елементарно Българска социалистическа партия да преглътне присъединяване в кабинет с ГЕРБ и Движение за права и свободи. „ Нинова концентрира властта напълно в своите ръце ”, изясни Димитър Ганев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР